Mange eldre sandefjordinger vil huske at Iris-hjørnet var et av byens mest populære treffsteder, ikke minst da uteserveringen var åpen i sommermånedene. Om Iris beskrev boken "Norsk næringsliv, Vestfold fylkesleksikon", utgitt 1949, følgende: "Kafeen ble overtatt i 1923 av Th. Thilert. Nåværende eier er R. Thilert. Kafeen ble utvidet og modernisert i 1933. Den har fem spisesaler, og har plass til 100 personer. Om sommeren er det servering i haven, hvor det er plass til 100 personer. Kafeen har ølrett. Den har parkeringsplass til 12 biler. Det beskjeftiges 12 personer om sommeren."
I Sandefjords Historie, bind 2, av Finn Olstad er det gjengitt et fint interiørbilde av kafeen fra 1930-tallet, med bildeteksten: "Iris Kafé var med sitt tårnbygg et markant innslag i miljøte rundt Torget. Kafeens interiører ble i 1930 utstyrt med praktfulle veggdekorasjoner utført av Sandefjordskunstneren Normand Laheld."
Fra slutten av restauranthjørnets eksistens husker vi den store, bastante murveggen med navnet "Venue", som fortalte at her var det blitt en sterkt ungdomsorientert restaurantvirksomhet. Også den forsvant, og ble erstattet med McDonald's.

Se bilde av stedet idag
   
https://www.sandefjordshistorie.no