I Storgata 1 hadde slakter Lauritz Pedersen forretning og i bakgården hadde han pølsefabrikk og annen foredling av kjøttvarer.
Bygningen skilte seg ut både ved at det var et par trappetrinn ned fra gatenivået, og ikke minst oksehodet i messing som prydet fasaden på hjørnet. Bedriften ble etablert og drevet av Lauritz Pederen fra begynnelsen av 1960-tallet, da hans sønn Carsten Pedersen overtok.
Senere kjøpte Freddy Henriksen butikk og eiendom. Freddy Henriksen startet sitt yrkesløp som visergutt i bedriften som han senere kjøpte.
Bygningen ble revet i 1974, og ble erstattet av den såkalte Lindexgården.
-
Det andre huset fra venstre er Storgata 1. Ble bygget for Mathias Berg mens han selv satt i fangenskap i England. Det var vistnok svogeren Christopher Hvidt som bygde for ham.
Siste eier er slakter Pedersen.
I bakgrunnen til høyre er huset til Ludv. Høst.
Foto: Tegning av konsul Høst, Fredrik
År: ca 1850
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Dette er det eldste bildet vi har fra Torvet. Tegnet av Gerhard Munthe i 1876.
Det første huset til høyre er Storgata 1, bygd ca. 1812.
Tre slaktere ved navn Pedersen har hold til her i huset kalt 'Pedersen på hjørnet'.
Foto: Munthe, Gerhard
År: 1876
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Dette fotografi er fra ca. 1880-årene. Vi ser oppover Storgata med tårnet til Sandefjord gamle kirke over taket på tidl. apoteket Hvalen.
'Apotekergården' ble bygd for prost Pavels som virket her fra 1833 til 1846. Dette var Storgata 6 som senere ble revet da Telehuset fikk plass her.
Til høyre Storgata 1.
År: 1880
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Storgata 1, bygningen var i 2 etasjer med mur i 1. etasje. Pølsefabrikken og lokalene for foredling av kjøttvarene lå inne i bakgården og mot Torget der 'Lindexbygget' senere kom.
På hjørnet over inngangen var det karakteriske oksehodet i messing plassert.
År: 1925
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Nok en nota for kjøp av varer hos Lauitz Pedersen som nå benevnes med 'Spesialforretning i kjøttvarer, vilt og delikatesser'. Notaen er til 'fru kaptein Jacobsen, Hystadveien'. Det er sannsynlig at dette var kaptein og hvalfangsbestyrer Carl Jacobsen som bodde i Hystadveien 40 i Sandefjord.
År: ca1930
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Han var en arbeidsom , og det vi i dag kan kalle gründer i det lokale miljøet. I bakgården mot Torget hadde han en egen pølsefabrikk
Pedersen engasjerte seg også i lokalpolitikken for Venstre, og var en ivrig mann i avholdsbevegelsen.
År: ca 1960
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Oksehodet sto på fasaden til slakter Lauritz Pedersen på hjørnet mot Torvet.
Slaktermester Fosser tok vare på hodet da han kjøpte forretnihgen. Senere ble hodet gitt til veterinær Harald Vileid som pusset opp hodet. Det fikk sin plass på venterommet på Vileids Dyreklinikk på Hystadveien.
År: 1978
Kilde: sandefjordshistorie.no