Skippergata 4 var et kombinert bolig og kontorbygg samt skole. Etter år 1900 drev Hans Andersen den eneste navigasjonskolen i byen med ca. 80 elever i året. Andersen bodde selv i Badehusgaden og leide lokaler i Skippergata 4. Senere flytte skolen til Folkets Hus for deretter å ende opp i Kirkegaten 2.
Huset eides av familien Moe som drev både med drosjevirksomhet og kjøreskole - Leslie Moe.
I første etasje hadde skipsmegler- og spedisjonsfirmaet Støkken & Stenseth AS sine kontorer sammen med distriktskontorer for Norsk Brændselsolje AS (BP). Arne Henry Støkken var agent for BP i søndre Vestfold og i 1973 flyttet BP ut fra Skippergata 4 og over til Stockflethsgate 22.
Inne i bakgården var det en rekke garasjer som ble leiet ut til beboere i området.
Se bilde av stedet idag
-
Oppført av Niels Hansen Grøn ca 1828. Han rev da et hus som hadde stått der minst siden 1740-årene og trolig en menneskealder før.
Det hadde hele tiden tilhørt Grøn-slekten. Niels var den siste av slekten som eide huset.
Skipper og skipsreder Hans Dahl var neste eier.
Huset er senere påbygget til 2 etasjer
Foto: Tegning av konsul Høst, Fredrik
År: ca 1850
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Til høyre i bildet sees Skippergata 4 som ble revet i forbindelse med bygging av Hvaltorget.
Anders Skorge, daværende handelsstandens formann, fikk medhold av politikerne til å fjerne deler av gata til fordel for bygging av nytt kjøpesenter Hvaltorget. Et argument den gang var at stengning av Skippergata vil forskyve trafikkmønsteret sydover mot havnen og gjøre sentrum mindre tilgjengelig.
Til venstre Øhres Bilforretning.Foto: Akselsen, Olaf
År: 1989
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
I forbindelse med bygging av Hvaltorget ble deler av Skippergata stengt.
Krysset Jernbanealleen/Hjertnespromenaden sto sentralt i bystyredebatt i 1989 om Torgets og sentrums utforming og trafikkmønster i Sandefjord også den gang.
De to politikerne på bildet, Harald Abrahamsen (Frp.) til venstre og Pet Elnan (Ap) illustrerer hva deres parti mener.Foto: Akselsen, Olaf
År: 1989
Kilde: sandefjordshistorie.no