Strekningene langs fjorden ble skilt ut fra Huvik gård midt på 1800-tallet.
Kjøpmann P. C. Pedersen kjøpte Fjellvik i 1874, og bygde i 1881-82, som landsted, den store bygningen i sveiserstil som ennå står i 2020.
I 1890 ble Fjellvik solgt til verkseier Chr. Christensen og direktør Ole Wegger ved Framnæs Mek. Værksted.
Wegger overtok bygningene med et areal rundt, og bodde fra ca. 1900 til 1932 på Fjellvik med sin familie.
Deretter kjøpte hvalfangstbestyrer Oscar Nielsen Fjellvik, og bodde her med sin familie fra 1932 til 1947.
Fra 1954 til 1985 var Fjellvik eid av Framnæs Mek. Værksted, som brukte huset til funksjonærbolig.
Fjeldvig Gjestegaard var i drift fra 1986 til 1999.
Deretter ble Fjellvik seksjonert til leiligheter.
Fikk Bevaringsprisen fra Foreningen Gamle Sandefjord i 1987. Tildelt Bjørn Kittelsen og Elin Tveter.
Se bilde av stedet idag-
Samme dag som skipene "Kattegat" og "Concordia" ble truffet av bomber mens de lå til reparasjon ved Framnæs Mek Verksted, ble det også bombet andre steder i området.
Bildet viser Fjellvik Hovedgård i bakgrunnen og bombekrateret i forgrunnen. Flere hus i området fikk store skader. Nevnes kan også at en bombe traff fjellet ovenfor Framnesveien. En stor stein løsnet og rullet ned i Framnesveien gjennom Framnesveien nr 10.
Fra Sandefjords Blad 1945: Bombenedslag i Fjellvikbakken. Skader på 4 beboelseshus. Under overflyvning av Sandefjord i natt ble det sluppet en bombe som falt i Fjellvikbakken like utenfor hvalfangstbestyrer Oscar Nilsen. Bombenedslaget skadet en del hus, medførte brudd på to vannledninger og adskillig skade på telefonnettet og det elektriske nett. Videre ble Fjelvikbakken sperret og likeledes Framnesveien. Sistnevnte ble imidlertid ryddet av redningsmannskaper. Vesterøyveien er dog fortsatt sperret inntil videre, men det er full anledning til å kjøre rundt Vera og Vindal, så sperringene betyr ingen vesentlig hindring for trafikken. Foruten glasskader som nok er oppstått i flere hus, er følgende hus blitt skadet: Hvalfangstbestyrer Nilsens hus, Vesterøyveien 46 tilhørende maskinist Amadus Sundby og Øvre Huvikvei 54 tilhørende rørlegger Akselsen.Foto: Privat
År: 1945
Kilde: sandefjordshistorie.no