Bygningen som ble oppført 1900 brant på nytt i 1915, arkitekten da var Hj. Jacobsen.
Storgata 14 er hjørnegården Storgata / Kongens gate.
Her hadde John Johnsen sin herreekvipering med inngang fra hjørnet. I annen etasje flere kontorer med ulike funksjoner, og videre oppover i etasjene leiligheter.
Andre som også hadde forretning i Storgata 14: Ivar Numme møbelforretning, Abrahamsen Frukt & Tobakk og musikkhandler Bård Heradstveit som drev Sandefjord Musikkhandel. Han var også en kjent både tekstforfatter og komponist, og står bak mange kjente og populære lokale komposisjoner
Se bilde av stedet idag-
Storgata 14 til høyre. Her drev John Johnsen sin konfeksjonsforretning i mange år, nedenfor Abrahamsen Frukt og Tobakk, og tvers over gata for en annen butikk med samme vareutvalg - Thorleif Jacobsen
Bildet er sannsynligvs fra midten av 1950 tallet.
År: 1955
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
I Storgata var det 2 kjente butikker som solgte plater og noter. Bård Heradstveit og Ole Zimmermann Børresen.
Baard Heradstveit Født 1887 - død 1969.
Baard Heradstveits familie var fra Vestlandet, og språket hans avslørte det.
Han var organist, lærer, komponist og dirigent for Sandefjords Sangforening 1911-20 og 1933-38. Blant komposisjonene er nok «Bacarole» (Kveldssang paa Fjorden) mest kjent.
Musikkforretningen hans i Storgata 14 var også liten, men full av varer, også instrumenter og radioer. Han var nemlig også radioforhandler. Bakværelset strakk seg dypt inn i bygningen. Her reparerte han instrumenter.
Men det var litt «annerledes» å komme til «Sandefjord Musikkhandel - «Musikkforlag & instrumenter». Var dagsformen god, møtte han kundene med smil og service. Andre ganger ble han oppfattet som sur og tverr. Han likte ikke moderne pop, og det var med nød og neppe han spilte låtene fra grammofonen på kunders oppfordring. Etter noen få sekunder slo han gjerne av og sa at det lød likedan på resten av plata. For oss som spilte klarinett i Harry Gabrielsens skolekorps på Byskolen («Guttemusikken»), var Heradstveit god å ty til, når «putene» på instrumentet var falt av, eller vi trengte nye «rør». Men sant å si grudde vi oss litt for å gå inn der.
Baard Heradstveit er likevel både undervurdert og underkommunisert som sanglærer og komponist. Han komponerte melodien til både Sandefjordssangen og Sandarsangen.
Teksten til Sandefjordssangen («Sang til Sandefjord») skrev Thorleif Jacobsen på 1930-tallet. Melodien var imidlertid temmelig krevende, og var helt umulig når gutter kom i stemmeskiftet. Derfor brukes ikke denne melodien lenger, men heller Rolf Hansen Stubs melodi fra tidlig på 1980-tallet.
Kilde Hoelseth, Bjørn
Iflg. skattelisten for 1937 var adressen for butikken Storgata 14.
År: ca 1960
Kilde: sandefjordshistorie.no