Byggeår: ca 1916.
Bygningen har det karakteristiske buevinduet som preger fasaden.
Storgata 13 er en bygård med historisk sus, da det var kjøpmann G. A. Bøe som etter bybrannen i 1915 reiste denne bygården med tanke på å huse datidens største leverandør av maskindeler og annen rekvisita til hvalindustrien.

Les mer
Se bilde av stedet idag

Den mest kjente butikken som lå her var G.A. Bøe as isenkram og jernvare.

Her opptages hele første etasje av butikk og kontorer. Forretningen omfatter isenkram og malervarer, samt rekvisita og annet utstyr for hvalfangst båtene. I sistnevnte branche er hr. Bøes forretning en av de største i landet.

Hr. Bøe er en av stifterne av Sandefjords handelsstands forening og var fra begynnelsen av medlem av denne foreningens styre. Frithjof Bøe (født 19. mai 1899 i Sandefjord, død 1988) var kjøpmann og politiker (H), og orfører i Sandefjord fra 1945 til 1959. Han var sønn av kjøpmann Gjert Andersen Bøe og hustru Ragna Reiersen og gift med Inger Sørensen. Etter middelskolen gikk han i lære i jernvarehandlerbransjen hos A/S Stensbak i Kristiania og Malchin Jacobsen i Skien. I 1917 begynte han i farens jernvarehandel i Sandefjord, A/S G.A. Bøe, hvor han senere ble disponent. Butikken opphørte i 1991.

Senere har det vært og er ulike virksomheter i bygges 1. etasje med klesbutikker og andre, og leiligheter og kontorer i etasjene over.

Kjøpmann Gjert Andersen Bøe er født i Sandeherred 15. september 1853. Han begynte som handelsbetjent i Larvik hvor han var i ca. 1 1/2 år og ble så ansatt ved Forbruksforeningen i Sandefjord. Deretter var han flere år hos isenkramhandler B. J. Larsen, Sandefjord og til sist et par år hos Skibshandler Richard Andersen.

1. juli 1887 etablerte hr. Bøe egen forretning, idet han etter brødrene Olsens konkurs, kjøpte deres Isenkramforretning i Storgaten nr. 11. I 1895 kjøpte han naboeiendommen, Storgaten 13, hvorhen forretningen da flyttede. Her opptages hele første etasje av butikk og kontorer. Forretningen omfatter isenkram og malervarer, samt rekvisita og annet utstyr for hvalfangst båtene. I sistnevnte branche er hr. Bøes forretning en av de største i landet.

Hr. Bøe er en av stifterne av Sandefjords handelsstands forening og var fra begynnelsen av medlem av denne foreningens styre. Frithjof Bøe (født 19. mai 1899 i Sandefjord, død 1988) var kjøpmann og politiker (H), og mangeårig orfører i Sandefjord. Han var sønn av kjøpmann Gjert Andersen Bøe og hustru Ragna Reiersen og gift med Inger Sørensen. Etter middelskolen gikk han i lære i jernvarehandlerbransjen hos A/S Stensbak i Kristiania og Malchin Jacobsen i Skien. I 1917 begynte han i farens jernvarehandel i Sandefjord, A/S G.A. Bøe, hvor han senere ble disponent. Butikken opphørte i 1991.

I bakgården var det også et lite mekanisk verksted som ble drevet av A, Strandli. Andre hadde kontorer i 2. etasje, blant andre Bjarne Gundersen som drev med fonds og aksjemegling

 

   
https://www.sandefjordshistorie.no