Også her har det vært ulike forretninger som Skotøihuset Progress, Aasen Møbler, Fyndal Garn og Guvåg Møbler.
I 1933 hadde tannlege Bj. Weydahl Arnestad kontor i Storgata 3.
24.10.1939: Tilflyttet, Hjørdis L. Hem fra Tjølling.
Se bilde av stedet idag-
Storgata sett sydover mot Torget før bybrannen i 1900. Valbygården i bakgrunnen..
Nr. 3 er første hus til venstre, deretter nr. 1.
Valbygården i bakgrunnen hvor kjøpmann Thor Dahl hadde sin Skips & Husholdningshandel.
Alder på bildet er uvisst, trolig i perioden 1860/1880-årene.
År: ca 1870
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Gammel bilde av Storgata 3 som vises til høyre i hjørnet av bilde.
I 2. etasje holdt Promenadekafeen til og denne flyttet etter noen år over gaten til Storgata 2.
Gatebredden var smal og det stod tett i tett med stolper for strøm og telefon.
Bildet er sannsynligvis fra rundt 1900.
I bakgrunnet av bildet (Storgata 5) kan en skimte et skilt for ?År: ca 1900
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Her et annet bilde av butikken i Storgata 3a.
Den nærmeste butikken med mannen i døråpningen ser ut tilå være Lauritz Pedersen Kjøttforretning, og med selveste eieren i døren. Man kan se at det henger skinker utstilt i vinduet.
Senere overtok svigersønn til Pedersen dette lokalet og startet Børresen Musikk. Ole Zimmerman Børresen var en av byens musikkhandlere fra midten av 1930 tallet til midten på 1960 tallet.
I 2. etasje på trebygningen ses skiltet for Promenadekafeen som senere flyttet over til den andre siden av Storgata til nr 2
Foto: Ukjent
År: ca 1925
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Her et bilde av butikken. Legg merke til at man mått gå et trinn ned fra gateplanet for å komme inn.
Denne skobutikken lå i Storgata 3a, og var et fabrikkutsalg for Halden Skofabrikk.
Det var etter at Skotøihuset Progress flyttet ut på 1950 tallet være ulike butikker i lokalene. Først kom Sverre Fyndahl med Fyndahl Garn og så Guvaag Møbler. Bygningen er revet (2021) for å gjøre plass til en nytt bygg med butikker og leiligheter.
Som bildet viser var det Progress skotøymagasin som holdt til her i Storgata 3. Forretningen var utsalg for Østfold Skofabrikk Halden.
Senere kom Fyndal med garnforretning og til slutt Guvaag møbler som ble lagt ned i løpet av 2016.År: ca 1930
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Butikklokalet i Storgata 3 har har et trinn ned fra gateplan. Som bildet viser var det Progress skotøymagasin her.i Storgata 3.
Som det fremgår av bildet var forretningen utsalg for Østfold Skofabrikk Halden Senere kom Fyndal med garnforretning og Guvaag møbler som ble lagt ned i 2016.
Det lille butikklokalet i forgrunnen rommet et utsalg for kjøttforretningen til Lauritz Pedersen (skinker hengende i vinduet). Senere flyttet Ole Zimmerman Børresen inn her med sin musikkhandel.
I 2. etasje Promenadekafeen som senere flyttet over gaten til Storgata 2.År: ca 1950
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Ole Zimmermann Børresen
De som har levd en stund i Sandefjord, husker nok de to musikkhandleren Ole Zimmermann Børresen (1902-1974) Børresen hadde et bitte lite lokale i Storgata 1
Sven Erik Lund, som har forfattet et svært interessant kulturminneskrift om nedlagte butikker i Sandefjord sentrum, omtaler Børresen som «et strålende eksempel på smil og kundevennlighet». Det kunne alle vi som var i tenårene på 1950- og 1960-tallet underskrive på. Hos ham kunne vi skaffe oss de siste poplåtene på grammofonplate, enten det var Prøysenmelodier, de mest spilte sangene og musikkstykkene fra Ønskekonserten, eller rock`n roll og svenskpop.
I butikken til Børresen kunne vi høre på platene før vi kjøpte dem. Dessuten var Børresen selv en habil pianist og medlem av Jazzband Speed. Han solgte også instrumenter.
Kundevennligheten lå antagelig i genene, for Ole var sønn av Anton Lauritz Børresen som drev stor kolonialhandel i Nybyen. Familien bodde i Schanches gate 8. Ole Z. og familie bodde i Ekeberggata 23.
Børresen startet egentlig i Torggata 10 i 1930. Denne trebygningen, som ble bygget mot slutten av 1800-tallet, eksisterer jo ennå og er omtalt i kommunens «bevaringsplakat». Navnet på forretningen var Sandefjord Musikksentral. Når han flyttet til Storgata 1, er ikke kjent.
I adressekataloger på 30- og 40-tallet var det forresten vanlig å opplyse om aksjekapital i de tilfellene forretningene var AS'er. For Børresen var aksjekapitalen kr. 5.000,- Hvorfor dette var opplyst, aner jeg ikke. Heradstveits forretning var antagelig et personlig firma. Her er «kapitalen» opplyst til kr. 1.000,-
Børresen musikk ble startet av Ole Zimmermann Børresen og lå nederst i Storgata 3 ved siden av slakter Lauritz Pedersens utsalg. Pedersen var Børresen svigerfar. Børresen var en hyggelig og imøtekommende musikkhandler av noter og plater.
Kilde: Hoelseth, Bjørn
År: ca 1955
Kilde: sandefjordshistorie.no