Lahn åpnet butikk i Storgata 11. Fra 1918 sto annonser fra Dressmagasinet på trykk i Sandefjords Blad.
I 1933 hadde tannlege Olaf Krogstad kontor i Storgata 11. Han ble senere skoletannlege på Byskolen, og bodde i Kongensgate 15
Storgata 11 i Sandefjord. Nils Abel Lahn (1892- 1942) fikk handelsbrev i Sandefjord i 1916, ti år etter at han kom Norge. Abel Nils Lahn var født i Litauen i 1892, og han kom til Norge i 1906. Han åpnet butikk i Storgata 11, og giftet seg i 1919 med Cecilie Grobgeld. I løpet av årene i Sandefjord fikk ekteparet Lahn tre sønner og en datter. 26. desember 1942 ble Nils Abel deportert med DS Donau sammen med de to eldste sønnene, Herman og Oscar Ellis. Kona Cecilie og de to yngste barna overlever takket være hennes svenske statsborgerskap. Detaljene rundt dette er beskrebvet i boken 'Familiene som forsvant'. Nils Abels søster var Sara Lahn, moren til Herman Sachnowitz i Larvik. (Foto fra boken Familiene som forsvant Kilde:; Hvalfangstmuseet)
I Storgata 11 hadde Venstreavisen Vestfold i mange år sine lokaler med både redaksjon, setteri og trykkeri.
Senere kom R. Hoel med hvitevarer, så Annie Sørensen Parfymeri som flyttet fra Storgata 8 i 1975. Denne forretningen ble solgt til Wivis Parfymeri i 1995. I sidelokaler var det en spesialforretning for te og kaffe - Kaffe spesialen. I bakgården og i etasjene over både advokatkontorer og tannleger og leiligheter.
Advokat Trond Olav Duhs kjøpte på 1940 taller bygningen og drev sin advokatpraksis her. Senere ko m andre advokater i i et kontorfellesskap. Av andre som har drevet virksomhet i gården kan også nevnes tannlege Lars Petter Lystad
-
Lahn åpnet butikk i Storgata 11. Fra 1918 sto annonser fra Dresmagasinet, på trykk i Sandefjords Blad. Familien bodde i Storgata 16. Han hadde tre sønner og en datter med sin kone Cecilie. Herman jobbet som ekspeditør, Oscar Elis var lærling, mens Sonja Gerthel og Philip var skoleelever.
I oktober 1942 ble han arrestert sammen med sine to eldste sønner, og via Berg interneringsleir ble de tre sendt med skipet Donau til Stettin og derfra til gassing i Auschwitz-Birkenau. Lahn ble advart av en norsk motstandsmann kvelden før, men han trodde ikke det skulle bli så galt.
År: ca 1935
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Cecilie og Abel Nils Lahn fotografert sammen med sine fire barn en vinterdag i begynnelsen av 1930-årene. Barna er fra venstre på bildet: Herman, Oscar Elis, Sonja Gethel og Philip.
Ekteparet Lahn kom til Norge allerede i 1906 og alle de fire barna var født i Sandefjord.
I oktober 1942 ble han arrestert sammen med sine to eldste sønner, og via Berg interneringsleir ble de tre sendt med skipet Donau til Stettin og derfra til gassing i Auschwitz-Birkenau. Lahn ble advart av en norsk motstandsmann kvelden før, men han trodde ikke det skulle bli så galt.Abel Nils Lahn var født i Litauen i 1892, og han kom til Norge i 1906. Han var en av mange jøder som kom fra dette området som før 1918 var en del av Russland, og som i perioder ble hjemsøkt av antijødiske kampanjer, kjent som pogromer.
Han åpnet butikk i Storgata 11. Fra 1918 sto annonser fra Dresmagasinet, på trykk i Sandefjords Blad. Familien bodde i Storgata 16. Han hadde tre sønner og en datter med sin kone Cecilie. Herman jobbet som ekspeditør, Oscar Elis var lærling, mens Sonja Gerthel og Philip var skoleelever.
Etter den 2.verdenskrigen flyttet venstreavisen Vestfold inn i lokalene
Foto: Koloboff, Dimitri
År: ca 1935
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
1922 besluttet Arbeiderpartiet i Sandefjord å gi ut egen avis, som beholdt navnet Folkets Dagblad. Fra 1. januar 1924 tok bladet navnet Vestfold Fremtid. Det skulle være organ også for Tønsbergdistriktet, der Norges kommunistiske parti hadde tatt Vestfold Arbeiderblad i 1923. Fra 1. januar 1924 ble bladet trykt i Nybrotts trykkeri, etter å ha vært trykt i Vestfold Arbeiderblad i 1922 og 1923. Sverre Hjertholm var redaktør fra november 1922 til 1945.
Avisen Vestfold holdt til med både redaksjon, ekspedisjon og trykkeri i Storgata 11, vis a vis Sandefjords Blad. Avisen Vestfold var talerør for partiet Venstre.
Senere har det vært ulike forretninger i lokalene. Blant annet kan nevnes Kaffespesialen, Anni Sørensens Parfymeri, Wivis Parfymeri og flere moteforretninger.Foto: Thorsen, Thor fotograf
År: ca 1955
Kilde: sandefjordshistorie.no