-
Om dette bildet forteller Yngve Tørrestad at det er innehaver av Sandar Fiskeforretning, Thorleif Kristoffersen, som her sitter ved den første fiskebutikken han drev.
Det var på Landstads plass Sandar Fiskeforretning begynte, og butikken ble senere flyttet lengre ned til Sandars grense mot Sandefjord. En tid drev han også på Breidablikk, fortelles det. Kanskje viser bildet at rivingen av butikken er påbegynt, for her skulle Olavs kapell/Sandar menighetshus bygges for innvielse i 1962.
Thorleif Kristoffersen ga seg ikke med butikk nr. 2 og 3, neste Sandar Fiskeforretning kom på hjørnet Landstads gate/Sverres gate, før den siste i rekken ble åpnet i Kongens gate, vis a vis Fotograf Jørgensen. Du som husker tilbake til 1950-, 60- og 70-tallet kan jo telle over hvor mange spesialbutikker som en gang betjente en fisk- og sjømatspisende befolkning i Sandefjord og omegn.
Foto: Kristoffersen. Edmund
År: 1948
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Da huset ble bygget i 1959/60 hadde konsul Lars Christensen på tatt seg å dekke halvparten av husets kostende mot at kommunen dekket den andre halvparten. Likeså tilbød han seg å dekke alle utgifter med å reise et andaktskapell i tilslutning til menighetshuset..
Arkitekt Håkon Ruud.År: ca 1960
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Maleri på mur. Giver er Konsul Lars Criistensen. Malt av Hugo Lous Mohre (1889 - 1970).
Kapellet innbyr her til fabulerende tankeganger. Livets tre - som starter med røtter under alterplan, og ender med grener opp i himmelen til den oppstandne i en strålekrans. Vi ser yrende fugleliv, Bønner som avler av markens grøde og lekende dyr som spiser av livets tre.
Inne rundt inngangspartiet, har Vestfoldkunsnteren Finn Henrik Bodvin hugget bibelske motiver i kleberstein. Olavs Kapellet er virkelig verd et besøk.Foto: Jørgensen/Tore Sandberg
År: 2003
Kilde: sandefjordshistorie.no
Søk på gater, steder, bedrifter, personer og shipping