-
"Phytia" som krenget over 18/4-1929. Øverst en flytedokk på Beddingen. Til venstre for Maskinverkstedet det tidligere Støperiet. Dette ble nedlagt og Rørleggeravdelingen flyttet inn tidlig på 1970-tallet, men deres gamle byggning i enden av maskinverkstedet ble rørlager.
År: 1929
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
I forkant til høyre "planen" på det gamle hvalkokeriet "Thorshammer" ved kai utenfor Maskinverkstedet. Tre dokker. Utenfor disse antakelig hvalkokeriet "Sir James Clark Ross". Øverst til venstre kan skorsteinsmerket tyde på hvalkokeriet "Norhval".
Foto: Jørgensen, Richard Antonius
År: 1947
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Bildet er tatt av flyselskapet Widerø. De tok mange over Sandefjord i 1950 årene. Nederst til høyre de to hvalkokeriene "Abraham Larsen" (nærmest) og "Sir James Clark Ross" ("Rossen") og stallen til hestene på Olatra. Flytekranen er i arbeid, men både plate- og sveisehall mangler.
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Fortsatt hvalfangstfartøy, så før 1960 og verken Plate- eller Sveisehall på verkstedet. Flytekranen "Ole" på oppdrag ved hvalkokeriet "Sir James Clark Ross", som liger ved siden av hvalkokeriet "Thorshavet" eller "Thorshøvdi". Aktenfor disse ligger sannsynligvis det gamle hvalkokeriet "Thorshammer". Ellers på Sandefjord havn mange hvalbåter i sommeropplag.
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Tidlig 1960-tallet. Fra venstre en R-båt (Ryan i Grytviken, Syd Georgia), et skip fra Larvik-Fredrikshavn-linjen (kanskje Cort Adler, bygget i 1961) og to dokker. Dypvannskaien bygget og med kraner. I bakgrunn hvalkokeri i opplag i Gonvik og ved Thorøya. Ca. 1965. Platehallen er bygget.
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
1960-tallet. Hvalkokeriet Thorshavet, som ble bygget om til fabrikkskipet Astra for sildeflåte, to dokker, en rekke tankskip og stor hall under bygging.
Kan det være bl.a. Etnefjell, som brant 31/10-1968? Skipet ankom A/S FmV 4/1-1969 og ble skjøtt sammen med søsterskipet Olav. Begge var bygget ved Eriksberg Mekaniska Verkstad A/B i Gøteborg (1950 og 1948).
Bilde fra 1969?År: Ukjent
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Bildet viser mest av området på Stub på vestsiden av Sandefjord havn. Nederst til venstre den nye Stordokken med kran. Lenger opp i bildet er flytekranen "Ole" i arbeid. Antagelig fra tidlig 1960-tallet eller slutten? Utenfor Platehallen kanskje et skrog (ferge?) fra Langesund mek.?
Kilde: sandefjordshistorie.no
Søk på gater, steder, bedrifter, personer og shipping