Landstads gate 32 ble oppført i 1898 og var fram til 1919 Sandeherreds Sparebank. Bygget kostet da det var ferdig ca kr. 6.500 inkl et sikkert hvelv i mur.

Senere flyttet Sandar Frukt og Tobakk inn her. Da banken flyttet ut fulgte hvelvet med over til Sandar Frukt og Tobakk, og det sies at eieren av denne forretningen hver kveld før stengning flyttet alle tobakksvarer inn i hvelvet. Tobakksvarer var en ettertraktet vare for eventuelle innbruddstyver.

Les mer
Se bilde av stedet idag

Denne butikken lå rett ved grensen mellom Sandeherred og Sandefjord by , med kommunens kirke som nærmeste nabo.

I 1919 flyttet banken til byen, på hjørnet Kongens gate / Jernbanealleen, hvor den i 1931 fikk navnet Sandar Sparebank og senere andre navn. Slik vi ser butikken på bildet, er det ikke tvil om vareutvalget, tobakkvareskiltingen er i dag en kuriositet. 

Men innenfor var det også blader og atskillige slags søtsaker, som mange av dagens voksne vil huske fra barndommens lørdagsgodterikjøp. Vi skimter bl.a. en plakat for Toy tyggegummi. Forretningens og innehaverens navn  vites dessverre ikke, og opplysning mottas med takk. Det samme gjelder andre virksomheter som har vært der siden banken flyttet ut i 1919. I nabolokalets vinduer kan navnet Sandefjord Skipsservice leses, og i 2. etasje ser vi at det er bolig. Huset ble revet sommeren 1973. En modell finnes i bankens museum . Vi nevner at det tvers over gaten, innenfor bygrensen, lå en annen butikk i samme bransje, O. B . Andersen.

   
https://www.sandefjordshistorie.no