Fønix Hospits lå ved nedre del av Torvet, med adresse Skippergata 2, hvor man kunne få mat, drikke og overnatting. Det var ikke akkurat kjent for å være blant de fineste bevertningssteder i byen.
Kåre Werner Jahren som drev stedet var en foretningsmann med mange aktiviteter. Den rimelige prisen på overnattingstilbudet tiltrakk seg oppmerksomhet fra visse kundegrupper.
I 1936 het overnattingstedet Hotel Vicoria, innehaver L. Trevland.
Fra 1920 - 1927 holdt også fotograf Fred Hansen til her.
Ved utvidelse av torvet på 1960-tallet ble bygget revet og krovert Jahren byttet beite til Ravndal Gjestgiveri ved Kaldnes på Nøtterøy.
Har du gamle bilder eller nye opplysninger ta kontakt med oss.
-
Til høyre ser vi Hagemanns uthus og tilvenstre ser vi Søebergs have og baksiden av huset.
Vi kan følge Skippergata 2 helt tilbake til Peder Christensens dager (han døde 1715), men det er mer tvilsomt om huset var det samme som tegningen viser, eller kun et hus på samme tomt. Opprinnelig finner vi 2 sammenbygde hus her, ofte med forskjellige eiere.
I 1810 var det eid av skipper Jacob Anonsen Kruge. Han døde i 1846 og deretter var det seilmaker Norstrøm som eide huset i mange år.Foto: Tegning av konsul Høst, Fredrik
År: ca 1850
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Fotograf Fred Hansens forretning på Torvet 1910-27. (forretningen bak lastebilen)
Lastebilen med reg.nr. G-1340 vet vi ikke så mye om, men på kassen blir det reklamert for C. William Schelbred og M. Glotts Cigarettpapir.
Schelbred har kontor i 2. etasje og det er trolig Schelbred selv som står ved bilen. (eller kan det være han som ser ut vinduet i 2. etasje ?)År: 1920
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Fønix Hospits var tidligere privatbolig med "Læseværelse" i første etasje. Bygningen var nr. 2 i Skippergata og lå mot Bryggegata.
Senere Hotel Victoria.
Sandefjords Blad meddeler den 8. juli 1937 at kommunen kjøper Skippergata 2 med henblikk på senere regulering.Foto: Sandefjords Blad
År: ca 1930
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Dette bildet fra 20. oktober 1960 viser til høyre Fønix Hospits rett nedenfor Torget. Hospitset var nok det overnattingstedet på denne tiden i Sandefjord med det mest varierte klientellet. Ofte ble hospitset omtalt med en viss nedlatenhet til tross for at eieren, Kåre Werner Jahren, var en kvikk forretningsmann med mange aktiviteter. Den rimelige prisen på hospitsets overnattingstilbud tiltrakk seg nok oppmerksomheten fra visse kundegrupper. Ved utvidelsen av Torget etter at dette bildet ble tatt, satte et punktum for videre virksomhet.
År: 1960
Kilde: sandefjordshistorie.no