Sandefjord Håndverkerforening ble startet 9.desember 1913 av en rekke sentrale håndverkere i byen. Den vokste seg raskt større, og tok tak i en del saker som engasjerte medlemmene.
Grunnen til at den ble startet i 1913, var nok den nye Håndverkerloven av 1913, som ga kampen ny giv mot den liberalistiske fristillingen av håndverksfagene i landet som kom i 1866. Endelig blir det slutt på at hvem som helst kunne slå seg ned hvor som helst og kalle seg for håndverker. Nå blir det igjen stilt krav til fagutøvelsen. I 1939 ble Sandar Håndverkerforening startet, og disse foreningene jobbet parallelt i byen og omegn.
Fra 1.januar 1957 ble foreningene slått sammen og blir etter sammenslåingen kalt Sandefjord og Sandar Håndverkerforening. Etter kommunesammenslåingen mellom Sandefjord og Sandar 1.januar 1968, ble det naturlig å forandre navnet til Sandefjord Håndverk- og industriforening. Det har hele tiden vært en grei medlemsmasse på mellom 60 og 130 medlemmer i foreningen.
Se bilde av stedet idag-
Edgar Wolfram Ludl (født 17. august 1941 i Semmering) er en prisbelønt norsk-østerrik kokk, kjent fra Norges kokkelandslag. Han tiltrådte i 1960 under kjøkkensjef Willy Kraus ved det nyåpnede Park Hotell i Sandefjord, fra en stilling ved Hotel Imperial i Wien. Etter eget sigende inspirert av Trygve Gulbrandsen sine historier. Han overtok kjøkkensjefen i 1970årene, ble i 1980 Årets kjøkkensjef og dermed gjest i Fjernsynskjøkkenet 1981. Han startet i 1982 Ludls Gourmet samme sted, som også har frembrakt norgesmestre som Odd Ivar Solvold i 1995 og Beathe Hals i 1998. Ludl trakk seg tilbake i 1996, ledelsen og eierskap overtatt av Odd Ivar Solvold.
År: 1983
Kilde: sandefjordshistorie.no