A/S Bil-Service ble grunnlagt av Alf Larsen i 1937. Han bygde da Vestfolds største bilforretning og verksted i Hystadveien 13. 

Det ble stadig utvidelser for å imøtekomme økende salg av både person- og lastebiler. På 1960-tallet ble det bygget utstillingshall for personbiler på Kilen samt anlagt tomt for lagring av brukte lastebiler samme sted. Dette var den gamle fyllingen til kommunen og der hvor Meny Indre Havn ligger i dag. (2017)

I 1968 ble personbilverkstedet flyttet til Peder Bogens gate i de gamle lokalene til til Gunnar Johannessen.

I 1976 ble det bygget nytt anlegg på Pindsle og administrasjon, lastebilsalg og lastebilverksted ble flyttet dit. Senere, etter diverse utvidelser, ble også personbilverksted samt salg flyttet hit.

I dag (2017) er alt på Pindsle.

Alf Larsen's sønn, Bjørn Trygve, kom med i 1970 og overtok roret i 1972 da Alf Larsen ble alvorlig syk. I dag, 2017, har hans sønn Grant videreført familiearven. I alle år har Volvo-agenturet fulgt med. I tillegg har AS Bil-service også agenturene for Ford, Renault og Rover.

I 1998 ble lastebilvirksomheten slått sammen med flere andre Volvo-selskaper og dannet selskapet Volmax. Volmax holder til på Borgeskogen og er en av de største Volvo lastebilforhandlere i Norge.

   
https://www.sandefjordshistorie.no