-
Bildet viser Treningsfeltet/skøytebanen, nordøst i parken, mellom Jotunhallen og svømmehallen. Treningsfeltet ble etablert i 1960, med en gressflate i naturgress på 175 x 100 meter. Treningsfeltet gir plass for 2 stk. 11’er fotballbaner i naturgress. I «forlengelsen» av Treningsfeltet i nord, mellom svømmehallen og Bugården ungdomsskole, ligger «Skolefeltet», etablert i 1972, med en gressflate på 80 x 55 meter. Skolefeltet gir plass for 2 stk. 11’er treningsbaner for fotball og en 5’er fotballbane.
Kilde: Preede, Tor, Sandar Historielag, Kulturminner,1986; Rønningen og Ankersen, Bugårdsparken – status og videreutvikling 2016.
Bearbeidet av Lardex
År: Ca. 196
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Norgesmesterskapet på skøyter i 1961 ble avviklet i Bugårdsparken. Resultatene forteller sitt om forholdene under mesterskapet, spesielt andre dagen. Før mesterskapet hadde det vært bra vintervær, men så satte det inn med mildvær og regn, og på den avsluttende 10.000 meteren «skuffet» løperne unna vann med skøytene, en 10.000 meter som ble vunnet overlegent av Tønsberg-løperen Fred Anton Maier, mens Knut Johannessen ble Norges-mester. Tidene var annerledes da enn nå, men innsatsen var like stor.
Kilde: Rønningen og Ankersen, Bugårdsparken – status og videreutvikling 2016.
Bearbeidet av Lardex
År: 1961
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Bildet viser Gamle Travbanen. Til venstre ligger Lars Bergs gartneri ved Nygårdsveien, og i bakgrunnen ser vi Storstadion i Bugårdsparken.
Travselskapet kjøpte i 1961 arealer, som ligger mellom Nygårdsveien og Sportsveien, rett nord for/inntil Bugårdsparken, opparbeidet travbane der, og brukte den stort sett til trening. Det var imildertid ett løp som ble arrangert hvert år, andre lørdag i januar, Jørgen Jahres pokalløp. Banen ble brukt i ca. 10 år, men ble nedlagt i 1970. I dag regnes banen som en del av Bugårdsparken og brukes dels til sprangridning og dels til bueskyting.
Foto: Jacobsen, Fridtjof
År: 1962
Kilde: sandefjordshistorie.no
Søk på gater, steder, bedrifter, personer og shipping