'Kaffistova' i Sandefjord var et populært spisested, ikke bare for landsens folk. Hans Holmen laget fine dekorasjoner til 'Kaffistova' malt på strie og med motiver fra Vestfoldbygdene. Kontorfolk og kjøpmenn hadde 'børs' på Kaffistova og ble vartet opp av hyggelige damer i bunad.
Tyskerne okkuperte 'stova' og brukte den til Soldatenheim.
Mållaget måtte leie lokale i Skolegaten og drive en kaffistove der til krigen var slutt.
-
Hjørnebygningen til høyre er Storgata 10B, videre mot venstre Storgata 10A, deretter Rådhusgata 9. Et fint ekstriørbilde fra Rådhusgata 9 og videre vestover. Legg merke til at det fortsatt var stolper for strøm og telefon.
Til venstre Storgata 8 - bygget til Ludv. Foss var ennå ikke byttet ut med nytt bygg. I bakgrunnen til høyre kan skimtes Privatbankens monumentale bygg i granitt.
År: ca 1920
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Kaffistova ble startet 1. pinsedag i 1914 og ble lagt ned i 1968. Inngangen var i portrommet til høyre for Lysthuset og opp trappen til 2. etasje.
Sandefjord og Sandar mållag er eier og disponent H. Midttun er forretningsfører. Det var i hans formannstid at laget kjøpte Rådhusgata 9 og satte i gang Kaffistova der.
Frk. Margit Rui er oppført som husmor.
År: ca 1970
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
I Rådhusgata 9 lå også Ceta som var en tobakk- og fruktforretning. Det var Arthur C Knudsen-Alfheim som startet denne på midten av 1930 tallet. Han etablerte også en mindre butikk i Halvdan Svartes gate 23. Etter hvert spesialiserte Alfheim seg også med handel av frimerker og mynter.
På midten av 1960 tallet overtok Tore Clason bikken i Rådhusgata, men butikken i Halvdan Svartes gate ble lag ned. Her en annonsen fra Tore Clason fra 1983
År: 1983
Kilde: sandefjordshistorie.no