"Kaffistova" i Sandefjord var et populært spisested, ikke bare for landsens folk. Hans Holmen laget fine dekorasjoner til "Kaffistova" malt på strie og med motiver fra Vestfoldbygdene. Kontorfolk og kjøpmenn hadde "børs" på Kaffistova og ble vartet opp av hyggelige damer i bunad.
Tyskerne okkuperte "stova" og brukte den til Soldatenheim.
Mållaget måtte leie lokale i Skolegaten og drive en kaffistove der til krigen var slutt.V30.09.1937: På Arbeiderpartiets valgliste, postbud Hans Simonsen.
30.09.1937: På Venstres valgliste, barbermester Joh. A. Johannessen.
30.09.1937: På Venstres valgliste, bestyrerinne Margit Rui.
24.10.1939: Tilflyttet, Borghild Tveitan fra Sandar.
Georg Bye husker en annen historie. Kaffestova i Sandefjord. Tyskerne hadde rekvirert den, i annen etasje. Bye var bedt om å komme dit En liten kiosk var i underetasjen, som hadde sigaretter, frimerker osv. Midt i Kongens gate. Bye gikk inn den samme veien, men opp trappa holdt altså tyskerne til. Møtte tyskere hele veien dit. Men på bakrommet til kiosken der satt de og la fram planer om hva som skulle gjøres og fikk ordre. Det gikk bra selv om en kunne høre tyskerne trampe over hodene. Hadde dette som kontor, men hovedkontoret var oppe i leiligheten til Hasle. Fikk lov til å bruke bakværelset til kontor av han som eide kiosken. Eilif hadde vært sjef i Oslo. Eilif var ikke aktivt ute, han organiserte. Hasle var så lenge han torde i Sandefjord, men så ble det for hett for ham. Hasle og Eilif bytta altså jobb.
-
Inn portrommet til høyre for Lysthuset, opp trappen til 2. etasje.
Startet i 1914 og ble lagt ned i 1968.
Sandefjord og Sandar mållag er eier og disponent H. Midttun er forretningsfører. Det var i hans formannstid at laget kjøpte Rådhusgata 9 og satte i gang Kaffistova der.
Frk. Margit Rui er oppført som husmor.År: 1900
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
I Rådhusgata 9 lå også Ceta som var en tobakk- og fruktforretning. Det var Arthur C Knudsen- Alfheim som startet denne på midten av 1930 tallet. Han etablerte også en mindre butikk i Halvdan Svartes gate 23. Etter hvert spesialiserte Alfheim seg også med handel av frimerker og mynter.
På midten av 1960 tallet overtok Tore Clason bikken i Rådhusgata, men butikken i Halvdan Svartes gate ble lag ned. Her en annonsen fra Tore Clason fra 1983År: 1983
Kilde: sandefjordshistorie.no
-
Et fint ekstriørbilde fra Rådhusgata 9 og videre vestover. Legg merke til at det fortsatt var stolper for strøm og telefon.
Storgata 8 - bygget til Ludv. Foss var ennå ikke byttet ut med nytt bygg, og i bakgrunnen til høyre kan skimtes Privatbankens monumentale bygg i granitt
År: ca 1920
Kilde: sandefjordshistorie.no